19.07.2019 г., 18:08 ч.

Нима сме се родили за корони? 

  Поезия » Друга
249 2 6

Сега е нощ и залезът кърви,
и мило ми говорят самодиви
с пътеката на лунните звезди.
Отново появяваш се красива,

когато денем първите лъчи
залеят планини и си отиват,
светът ечѝ, а селските петли
нагоре гласовете си извиват.

Кокичета целуват се с треви,
момичета се смеят и отлитат.
Момче звъни, а старецът тъжи.
Защо ли за бедите все го питат?

Дали се сменят шеметните дни
с обиди и милувки от чергари?
Дано да видя сетни старини...
Навън вали. Сърцето ми е гара.

Градът се ококори като лъв...
Ревът му зложелатели прогони.
Какво като в животеца си пръв?
Нима сме се родили за корони?

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??