28.02.2018 г., 19:59 ч.

Нищо лично 

  Поезия
466 0 6

Безмълвна ме остави тази нощ

присмиваща се с твоят смях.

С една интрига за разкош

прободе мислите ми с грях.

 

А бе април – валеше цвят,

по крехките мечти с надежда.

Но твоят тъй измамен свят

смърт жестока им отрежда.

 

До пепел сива изгоряха

под погледа ти тъй циничен.

С отрязани криле трептяха,

в предсмъртния си миг лиричен…

 

Уби ги с ласкавост измамна,

лицемерна, безпардонно зла.

Не можах и дума да открадна

за тъжното двустишие в нощта.

 

А ти спокойно спиш до нея,

нехаен, тъмно безсърдечен.

Радостен, че в самота живея,

поискал да си ми далечен.

 

Бог ще ти прости, но не и аз

гаврата ти с любовта.

Аз ще раждам тъмен час

в обидно малка светлина…

 

И някога, когато пак те срещна

ще те подмина гордо ей – така.

Не ще ме видиш безутешна,

бледа, смачкана, сама…

 

До него светла ще ме видиш –

грейнал цвят от искрена любов.

На него зная ще завидиш

за дарена нежност – Благослов,

 

нехаеща за сляпото ти Его,

надмогнала първична страст

дарила правото на него

над моето сърце да има власт

 

Само тишина ще ти даря –

Такава, като твойта – безразлична.

Не, че станала съм зла,

за мен си никой – нищо лично…

 

28.02.2018 г.

Бадемов Цвят

 

 

 

© Mimi Ivanova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Сърдечен поздрав и честита баба Марта, Иржи и Веси! Благодаря от сърце и да... колкото и тъга да има в нас животът продължава...
  • Хареса ми,Мимка,преодоляла си тъгата,така трябва-животът продължава!Честита Баба Марта и бъди много,много щастлива!!
  • Страхотно! Отново... Поздрави!
  • Честита баба Марта, момичета! Бъдете бели и червени от здраве и щастие вдъхновени, да не спирате да творите и все така сияйни да блестите!
  • Мими! Много, много е добро! ЧеститаБаба Марта, мила! Цъфти! Бъди щастлива!
  • Хареса ми, поздравления!
Предложения
: ??:??