Ноември полудя!
Ноември полудя!
Внезапно слънце пекна
и всичко разцъфтя!
Ноември се побърка!
Ноември се побърка!
Разгонените котки мъркат,
а мечките не могат да захъркат!
Ноември не е в ред!
Ноември не е в ред!
Термометърът показва
цели двадесет и пет!
На ноември хлопа му дъската,
щот` вънка паднаха листата,
а пък той - пиян, замаян,
почна да се конкурира с мая.
И преди слани жестоки
да попарят дървесата,
техните клоне високи
се разпъпиха с лъжата
на болнавия сезон,
че е още ранна есен…
Аха-аха и май кръгом
щъркелите ще се върнат с песен.
© Маргарита Дянкова Всички права запазени