12.07.2006 г., 22:32 ч.

Номерата на годините 

  Поезия
632 0 7
НЕокончателно решение на Човешкия въпрос

Години ...
...38,кристалната болка...век 20

нощ ...година 42, век 20

Сивият влак и вагоните.
Железни сълзи безпътни.
Жените искат да погледнат навън,
но няма пролука в метала.
Само бученето и онази старица,
която не спира,
повтаря,
изрежда,
имена на мъртви деца...
- Къде ни водят – онова момиче.
- Не знам.
- Защо го правят?
- Успокой се!
- Трябва да нахраня детето си!
- И аз имам дете!Просто млъкни!
Сълзите са сухи.
Гърлото в рани,
От дране,
от стенания ...
От непозната болка...
Непозната до днес!
Но Днес дойде.
Дойде рязко!
Без да попита,
без да почука,
без да помоли...
Без такива!
Дойде рязко с автомат!
С взлом!
С удар!
С приклад във главата!
Със кръв!
Като мълния! Рязко!
Изведнъж!
Брутално!
Невиждано!
С гръм!
Ритащо!
Биещо!
Злото дойде днес!
Върна се от вчера!
Злото, което беше задрямало,
но само за малко...
Злото се върна!
- Ще ни убият ли – плаче момичето...
В Сивия влак, във вагоните.
Железни сълзи безпътни.
Жените не искат да погледнат навън.
Знаят, че
няма пролука в метала.
Само бученето и онази старица,
която не спира,
повтаря,
изрежда,
имена на мъртви деца...
Зелени вагони по релси
бавно се клатят в мъгла...

ден...година 06,век 21

Адил плаче.
- Татко?!
Зелените машини,камионите.
- Къде ме водите – пита бащата.
Имам дете! Адил ще се върна!
Слушай брат си,Адил!
Слушай брат си, момиче...
Имам дете!
- И аз имам – казва войникът. - Просто млъкни!
Железни сълзи безпътни,
разделящи вековната лудост.
Бавно се движат камионите .
Пустинята и пясъкът помнят...

© Ясен Крумов- Хенри Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви!Хенри
  • Много силен стих, както и всички останали. И много... мрак. 6
  • !!!
    Аз май вече се обездумих
    Ех,Оливър...
  • Железни сълзи безпътни,
    разделящи вековната лудост.

    Е, това е страхотно.
    Ясене, наистина ти се възхищавам.
    И дано това не е окончателното решение на човешкия въпрос.
  • Много хубаво, НЕчовешки окончателен въпрос ли?-"...Днес...." "Дойде рязко!"-година .106, век 22...Поздрави!
  • "Железни сълзи безпътни,
    разделящи вековната лудост.
    Бавно се движат камионите .
    Пустинята и пясъкът помнят..."
    Аз нямам какво да кажа друго освен
    Поздравления Хенри!
  • Адил ... е вече символ. поздравления, Ханк!
Предложения
: ??:??