23.04.2017 г., 19:34 ч.

Нощ 

  Поезия » Пейзажна
1044 2 3

                                                 Нощ

                                      Нощта тихо прилази,

                                      мълком подгони деня

                                      и той кротко потъна

                                      в прегръдката на съня.  

 

                                      Усмихнати, звезди засияват,

                                      огряват небесната вис

                                      и игриво хорце във всемира

                                      с Луната завихрят в захлас.

 

                                      От смеха им унесена, морна,  

                                       в плен на мечти още рой,

                                      сама се оставям в обсада

                                      на сънища цветни безброй.

 

                                       И виждам лицето ти морно,

                                      а очите блестят в светлина,

                                      глава си склонил на гърди ми

                                      за сладък покой през нощта.  

© Павлина Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??