20.04.2008 г., 19:07 ч.

Нощ 

  Поезия » Пейзажна
492 0 1

Аз ходя сам в нощта.

Това е истината

и не смея да изкажа

що в ума ми щъка,

но ще кажа сега:

Това е нощта на луната

и белите облаци перести,

туй е нощта на звездите

                            блестящи.

Аз тътря се

във тази тъмна нощ

без да знам дали ще стигна

закъдето съм потеглил.

Това е тайната велика

на нощта и нейните илюзии.

 

© Илия Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??