23.04.2022 г., 8:39 ч.

Нощ в града 

  Поезия » Философска, Гражданска
307 1 4

Градът.

Потънал в мрак и в нощни светлини окъпан

незнайни тайни в тъмните си ъгли скътал.

Красив и грозен, тъжен или весел?

Не, наши чувства са това, тук е просто есен.

И бродя в него, потънал в собствен свят

носталгия ми носи всеки мирис, цвят.

Не търся нищо, сълзи в очите ми от вятърът студен

така различно място е когато не е ден.

Колко много хора и живот кипи

не, този град не спи, той никога не спи.

За кой ли път излизам, шмугвам се под пелената на нощта

сам съм, сред улиците пълни с хиляди неща.

Не търся нищо, сам себе си убеждавам,

а нещо мен да ме намери тайно се надявам.

Ето, двойка отстрани, щастливи се целуват,

на ъгъла отсреща други забранени удоволствия купуват.

Това ли е, което аз „не търся“? Мога да го имам ако пожелая

и не е нужно във нощта, невидим да блуждая.

И все пак съм тук, отново сам,

и тлее в мене тайно, тихо дълбоката тъга.

Сам съм в светлините нощни на града,

поредната загубена душа.

© Георги Стоилов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Никола Диманов, благодаря ти, ще помисля по въпроса.
  • според мен може и да стане за песен повече от колкото обикновена поезия, в сайта може да се свържеш и с музиканти ако имаш желание и може да измислите нещо!
  • Татяна Василева, много благодаря!
  • Много ми хареса! Красиво подбрани думи! Така съм се чувствала и аз, и всеки друг човек е минал през подобни усещания. Предал си точно вижданията на "търсещия"!
Предложения
: ??:??