28.09.2019 г., 13:18 ч.

Нощ в Южните морета 

  Поезия » Друга
117 0 1

 

Нощ в Южните морета

 

Щом догори́ пленително във залеза морето

и южна нощ разпръсне искри от Вечността,

звездите разпиляни събират се в небето

и слизат да се къпят във топлата вода...

 

Там весело играят... Надбягват се с вълните...

Русалки ги заплитат в коси със лунен цвят.

... А тия вечни скитници, моряците, в нощи́те –

с носталгия ще гледат... И няма пак да спят...

 

Едно време в Южните морета

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??