Нощна изневяра
И фантазията има своя дом -
изкуството.
В. Т.
Часовникът ми стресна
тишината... Пищеше, сякаш
клаксон на кола - забравена,
като омръзнала любов.
Събудих се, напуснала съня.
Приседнал до прозореца,
денят мечтателно прохърка,
разбрал, че е изместен и в леглото.
Забравен, се загледал в здрачината.
Тя още крие старите загадки.
Загадките битуват в самотата.
Оставих там отхвърления ден.
Влюбено прегънах пак съня си.
Бяхме в случка, но не я запомних -
предсказание, което отминава.
Исках да отключа всеки код.
Да не гадая даже любовта.
Забравих за деня. Но от съня си
също не разбрах къде се крие
тайната, която омагьосва.
Wali/Виолета Томова/
© Виолета Томова Всички права запазени