15.01.2020 г., 11:16 ч.

Нощни мисли 

  Поезия » Философска
928 0 0

Градът уморен от жега е притихнал

навън отдавна падна мрак,

лежа в леглото си утихнал

лежа и размишлявам пак

 

Видения, мечти, тегоби,

пак връхлитат ме в нощта,

тежки мисли-мои роби,

пак пронизват мисълта

 

И питам се “Кога ще дойде края” ?

на този омагьосан кръг

Адът тук е, а къде е Рая ?

От него вяра аз откъснах. Стрък.

 

04.07.2003г.

© Деян Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??