22.04.2020 г., 16:31 ч.

Нощни пеперуди 

  Поезия » Философска
580 5 4

 

Долитат, като нощни пеперуди -

след залеза тревожните ми мисли.

Надежди, еуфория, заблуди,

задъхани фантазии - сребристи.

Изчезват - тъмнината ги прокуди.

 

А споменът от вчера е торнадо,

погълнало внезапно младостта ми.

По здрач, като в старинно огледало,

оглеждат се моменти в паметта ми.

И болката - усмихва се злорадо.

 

Къде избяга пролетният вятър,

понесъл аромат на цвят в безкрая

и онова усмихнато момиче,

което с радостта по пътя тича,

къде е - не намери ли приятел?

 

Но с утрото... ще дойде светлината

и огън там, над хълма, ще запали.

Ще бяга по пътеката тъгата,

усмихнат ден ще носи изненади

и щастие ще стъпва по росата. 

 

Джина Дундова

© Djina Dundova-Pancheva Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??