19.10.2008 г., 12:06 ч.

Нощно 

  Поезия » Пейзажна
477 0 3
Вълк вие във нощта,
луна свети над света,
сянка пада на земята,
бухал буха в гората,
звезди блестят в небето,
прилеп лети над полето,
котарак на лов е излязъл,
мечок в бърлога е влязъл,
змия в тревата се вие,
мишка от нея се крие,
вятър вее над житата,
видра плува в реката,
в езерото лунна пътека,
лисица промъква се полека,
куче разхожда се на двора,
петел страж е зад стобора,
невестулка към курника пълзи,
кокошка в ъгъла се сви,
глутница се сбира в планината,
скоро ще слязат в равнината.

© Стоян Вихронрав Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??