24.05.2020 г., 20:50 ч.

Нощно капричио... 

  Поезия » Любовна
334 0 1

 

Нощно капричио...

 

Звездите, Космосът, Безкраят,

държа във моите ръце

и не от студ трепери, зная,

до мене твоето телце...

 

В нощта, като в красива притча,

желая да ти подаря

една Надежда, още ничия,

от краят на една игра!...

 

И нека споделим оная -

обезумяла тишина,

до днес в душата ми вилняла,

в Очакването на Жена...

 

... И с ласкава ръка по Млечния

път, искам да те поведа́

към Оня огън, дето вечно

за теб поддържам  у дома́...

 

Едно време в Сахара

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубаво, какво да кажа друго.
Предложения
: ??:??