27.07.2007 г., 21:53 ч.

Нощта 

  Поезия
541 0 9
Нощта е черновежда самодива,
която със наслада ме прегръща,
романтика във вените разлива
и в блудница разпътна ме превръща.

Разпалва откровения и страсти,
възбужда дивата човешка жажда
за късчета неизживяно щастие,
което в мрака от любов се ражда.

От паяжина риза ми изплита -
на сутринта да скрие голотата,
нахранва ме с парченца лунна пита,
а после... пак ме връща на земята.

© Нели Вангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??