Jul 27, 2007, 9:53 PM

Нощта 

  Poetry
530 0 9
Нощта е черновежда самодива,
която със наслада ме прегръща,
романтика във вените разлива
и в блудница разпътна ме превръща.

Разпалва откровения и страсти,
възбужда дивата човешка жажда
за късчета неизживяно щастие,
което в мрака от любов се ражда.

От паяжина риза ми изплита -
на сутринта да скрие голотата,
нахранва ме с парченца лунна пита,
а после... пак ме връща на земята.

© Нели Вангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??