Нощта е блудница със виолетови очи.
Примамва тя случайни минувачи.
В скандална рокля под фенерите стърчи.
Любов предлага – само за петаче.
Денят е млад, изкусен, бърз крадец.
В дома ти влиза само за минути.
Опипва всичко като някакъв слепец.
Отнася спомени, мечти, лица нечуто.
Те двамата се срещат точно в шест.
По здрач веднъж и рано сутрин също.
Той все ù носи скъпа и желана вещ,
а тя го милва с обиграни пръсти.
Красиво странна двойка са, нали?
Заглеждат ги случайни минувачи.
Над тях любов на атоми вали,
горчи Зората и заплаква Здрачът.
© Нина Чилиянска Всички права запазени