Feb 25, 2012, 1:49 AM

Нощта и Денят 

  Poetry » Other
388 0 2

Нощта е блудница със виолетови очи.

Примамва тя случайни минувачи.

В скандална рокля под фенерите стърчи.

Любов предлага – само за петаче.

 

Денят е млад, изкусен, бърз крадец.

В дома ти влиза само за минути.

Опипва всичко като някакъв слепец.

Отнася спомени, мечти, лица нечуто.

 

Те двамата се срещат точно в шест.

По здрач веднъж и рано сутрин също.

Той все ù носи  скъпа и желана  вещ,

а тя го милва с обиграни пръсти.

 

Красиво странна двойка са, нали?

Заглеждат ги случайни минувачи.

Над тях любов на атоми вали,

горчи Зората и заплаква Здрачът.

 

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Сега е един през ноща на мибила имам интернет и прочетох последното и макар че не виждам добре не мога да не аплодирам
  • Много, много ми допадат такива стихове!
    И този е близко до мен.
    Поздравления от сърце!
Random works
: ??:??