23.06.2021 г., 0:09 ч.

Нощта си ляга сита 

  Поезия » Любовна
570 12 26

На път ли тръгвам

или път ти нося

по бродните усои

на сърцето…?!

Похърква утрото,

карирано и босо,

замръкнало наблизо

зад пердето.

Разбъбряли сме

сребърното синьо.

Опитва се да мами.

Полуздрач е.

Отиде пак на дъжд.

Остана вино.

Гушни небето

да не се разплаче,

а утре слънцето ще му омеси пита…

… През лунно сито

в жълтата забрадка

нощта преся надеждите

и ляга сита,

че път ни чака.

Тука сме за кратко.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??