Пари съм отделил - грижовно,
но не за сладки, а за носни кърпи.
На улицата ще застана отговорно
и там ще ги раздавам, милосърдно.
Че достатъчно и мен ме натъжава,
твърде честата, епична гледка:
Когато някой наблюдавам,
как спира се, и грубо се изсеква.
Ей така, на пътя, тротоара,
но вечно в близост до стълба,
и после пръстите към ствола му протяга,
в желание да подсуши ръка.
А те се впиват погнусени във бетона,
нежеланото от кожа да изтрият,
и случва се дори и панталонът,
да съумее всичко да попие.
Недейте, Хора! Не така брутално!
Не хвърляйте парчетата си същност!
Ето ме, на пътя съм застанал,
и кърпи днес раздавам, милосърдно.
Смилете се и в мекото ги приберете!
Не ги убивайте във сивотата на стълба!
Аз съм тук, към мен се протегнете.
Уханна кърпа да ви подаря!
© Деян Димитров Всички права запазени