Докато сме живи всеки миг е наш,
всеки миг ние притежаваме,
но с всеки миг изминал до своя край
неусетно се доближаваме!
Миг, след миг...
Всеки миг Всемирът ни зове!
Това е неговият непрестанен вик
и кой ли може този вик
някога, дори за миг,
да реши да спре?!...
А какво ще стане, ако в даден миг
някой спре Всемирния вик?!...
© Анна Попова Всички права запазени
Може би животът ни ще бъде още по-скучен и безсъдържателен - поради съзнанието, че е вечен и има време за всичко.
Но, "Всемирният вик" си знае по-добре от нас.
Поздрав за този дълбокомислещ стих, Анна!