23.10.2005 г., 22:45 ч.

НОСТАЛГИЯ ПО ДЕТСТВОТО 

  Поезия
1058 0 9

НОСТАЛГИЯ ПО ДЕТСТВОТО

 

Бих се радвал дете да съм днес –

малък палавник с шапка от вестник.

Щях да бъда богат като Крез,

а животът ми – толкова лесен.

 

Щях да виждам нещата така,

както само на мен ми се иска.

Всичко щеше да бъде игра

от вълшебния свят на Алиса.

 

А проблемите в днешния ден,

ще са части от приказка страшна.

Друг ще мисли за тях вместо мен

и за другите те ще са важни.

 

Бих се върнал години назад,

за да бъда безгрижен и весел.

Потопен в илюзорния свят,

който времето бързо отнесе.

1996 г.

Добрич

© Румен Ченков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??