Ех, че музика дочувам
от съседите насреща,
прииска ми се да лудувам,
обзе ме страст гореща.
Сърцето ми от всеки тон потрепва,
сръбска музика - а бяхме млади,
доброто старо време ми нашепва
руки горе - щракай палци.
Сега с душата си танцувам
и усмивка малко вяла,
тъжно е да се сбогувам
със снага от младост полудяла.
Спри се време, не лети,
не ми отнемай радостта!
Примиря ли се ще ме боли,
че си отива младостта!
© Гинка Любенова Косева Всички права запазени