Нова година -
натрупах сланина
и направих паласки
от тежки маси.
Нова година -
здрава гърбина,
добре че е дряна.
Да ни сурвака
и да ни спаси
от тежки дни.
Пълни маси,
пълни каси
и... джобове празни...
Но нека е пълно
в годината нова
с много успехи
и здраве и воля,
та да свалим
паласките и
да стопим
Сланинките...
Ха, наздраве
за здраве
и в годината нова
да ядем на воля
без да качваме кила....
Ех, че мечта...
© Людмила Данова Всички права запазени