5.04.2020 г., 14:59 ч.

Нова телефонна измама 

  Поезия » Гражданска, Авторска песен
645 0 3

Нов вид телефонна измама

облъчва ни днес от екрана.

За трупове, смърт и проказа.

Страхът е най-страшна зараза.

 

Народът при паника вярва.

И ... хвърли им 10 милиарда.

За хищни хиени – джакпота,

А за народа – Голгота.

 

Животът, макар и прекрасен

понякога мислим за скучен.

Изглежда ни лесен и ясен.

Посредствено слово на учен.

 

В приспивното русло витаем

А дебне коварна опасност

Жертвено агне да станем

на ненаситната алчност.

 

За нея сме стадо за продан.

А индекс на борса - живота.

Когато заспал е народа.

Ще стигне до свойта Голгота.

© БАТКО Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Има една стара мъдрост:
    Може да излъжеш човек само с нещо, на което той е готов да повярва...
    За съжаление, това казва повече, отколкото е приятно да чуем.
    Поздравявам те.
  • Да, за съжаление... народът е обречен на безвремие...
  • Сурово и вярно.
Предложения
: ??:??