3.07.2007 г., 8:40 ч.

новата жена 

  Поезия
618 0 1
 

Новата жена


Новата жена не е типажа
на отминалия вчера век.


Къде е погледът ù?

  • - Целеустремен напред?
  • - О, не!
  • - Молитвен, благ - нагоре?
  • - Не!
  • - Самовглъбен? Надолу?
  • - Не!

Погледът на новата жена
е
... отвратен.


С тоз поглед,
отместен деликатно настрани,
склонила чело
към самотното си рамо,

приема риска                 
да посреща ударите неизбежни

на бясното,

неумолимо,

струящото насреща 

                               време.


Една незабележима поза!


Поклон...


Тя в себе си все още

нещо свято пази.



 

© Стела Флорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??