4.06.2012 г., 10:15 ч.

Новина 

  Поезия » Гражданска
561 0 1

                                          На първото си заседание,

                                          парламентарното мнозинство

                                          на тройната коалиция

                                          си гласува повишението на

                                          заплатите.

 

                                         Новината.

 

                                                  Хепатита се пренасял

                                                  най-лесно чрез парите...

 

          Отново депутатите

                       си вдигнаха чувствително заплатите!

          И се подложиха на страшен риск!

          По зовът на депутатската природа

                                  пак да се пожертват за Народа.

          За Него като мъченици

                                  да хванат от парите

                                                          разни жълтеници!

         При тоя жест електоратът се стъписа!

         Той ли трябва пак да се бастиса?

                                  И нови свидни жертви да даде?

         Настъпи страшен смут

                                          сред някои от депутатите!

         При тая тежка ситуация какво ще стане

                                 с пъстроцветната им коалиция?

        Та ако всички като царисти пожълтеят,

                                             на какъв глас ще запеят?

        Хей, я стига с тия рими каруцарски!

        Ще пеят  бавно, ясно, смислено!

                                                                П о  ц а р с к и!

        Пардон, не ! По бесепарски!...

           

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??