Мълчиме епично...
Човекът се врича
в Бога на своя нагон.
Изчистен от всичко!
Длъжник по привичка -
без Вяра, Пари и Пагон!
Мълчиме сурово...
А в нас е затвора
на светли,бъдещи дни.
С кого да говорим?
Заложници спорят
за къща, която гори!
Насъщното Слово
почти е готово...
Търсим за хляба си - пещ!
Векът си е купил
и свещ, и олово.
В дуел на вещи - си вещ!
Но днес за Живота
се плаща различно.
Ценното няма цена!
И новите думи
са стари причини...
Нашият Свят е борба!
© Маргарита Петрова Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса:
Вие трябва да бъдете промяната, която искате да видите в света. »