Nov 15, 2020, 10:35 PM

Новите думи 

  Poetry » Phylosophy, Civilian
449 2 4

Мълчиме епично...

Човекът се врича

в Бога на своя нагон.

Изчистен от всичко!

Длъжник по привичка -

без Вяра, Пари и Пагон!

 

Мълчиме сурово...

А в нас е затвора

на светли,бъдещи дни.

С кого да говорим?

Заложници спорят

за къща, която гори!

 

Насъщното Слово

почти е готово...

Търсим за хляба си - пещ!

Векът си е купил

и свещ, и олово.

В дуел на вещи - си вещ!

 

Но днес за Живота

се плаща различно.

Ценното няма цена!

И новите думи

са стари причини...

Нашият Свят е борба!

© Маргарита Петрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??