30.06.2009 г., 0:54 ч.

Новите еничари 

  Поезия » Гражданска
904 1 9

Новите еничари

 

(Който се е обидил, значи го е заслужил)

 

Народът вас ви е създал -

той трябва да ви сложи феса.

А недорасли е избрал,

защитници на чужди интереси.

 

Надежда вложил е във вас.

Очаквал е отплата,

защото незаслужено до днес

той плаща вашата заплата.

 

Човече! В тебе остри нокти впили,

вампирски поколения бездушни

изсмукват жизнените сили,

изпиват те и правят те послушен.

 

Одрали кожата ти бедна,

нахранени от твойта плът,

самодоволно се хихикат

и неприятелски ръмжат.

 

Отидат ли си, тук ще долетят

и стръвно кокала ще хванат.

Приятелите им над тях кръжат

и чакат ги да се нахранят.

 

Изяден, среща ги денят -

напразно чака да си идат.

Те костите му в ръце държат

и безпардонно се оригват.

 

Нападат се с неприятен крясък,

открадват тлъста мръвка

и гледат да не се ранят

или да ги затворят в клетка.

 

Очи забили в свойте бланки,

висят надолу със главите

и трупат сметки в чужди банки -

международно неоткрити.

 

Със прехода не ни лъжете -

продадохте си вий душите.

Безсмъртие тук не търсете,

щом хищно гледат ви очите.

 

Като еничар безпощаден,

не може да изтръгнеш ти сърце.

Родител задушавайки с усмивка,

убиваш облика на твоето лице.

 

Пораснахте охранени момчета -

откупихте си вашите мечти,

но всъщност си останахте джуджета,

забравили, че той ви е родил.

 

Глави привели над живеещия труп,

душите ви със човки криви

поклъвват се, перата си редят -

нахранени, но не щастливи.

 

Душите ви не искат да летят,

защото тежки са телата ви големи.

Към рая те не ще поемат път,

защото без крила са умъртвени.

© Борис Борисов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??