17.01.2008 г., 11:30 ч.

Ново начало 

  Поезия » Друга
708 0 3
Поредна разяла...
пореден край...
поредно чакащо начало,
ще го почакам чиста,
влизам в банята,
силна струя отмива
бавно наслоените спомени,
кристализираната сол
от сълзите се топи,
маската ще отмие и нея,
та нали толкова пари хвърлих
за тази козметика...
... очаквам нещо!
Така изсушавам се и избърсвам
последните следи от него.
(добре, че не вложих чувства,
те трудно се изчистват)
Сега се чувствам олекнала,
слънцето гали мокрите ми коси,
лъчите му ми приказват.
Денят ме чака,
предстои ми нещо,
може би... чакащото начало.
Обличам се и се отдавам
на насладата на кафето
с цигара... приятно е.
Някак успокоява, в дима
виждам картини красиви,
шепнат ми нещо те!
Нещо хваща погледа ми...
едно такова мързеливо е в мен,
но имам работа,
все пак ме чака някъде
едно ново начало,
отивам да го търся,
ще го посрещна с добре дошло,
дано не ставам свидетел на края му!

© Ирена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??