30.10.2013 г., 20:50 ч.

Новогодишно 

  Поезия » Друга
376 0 1

Задъхват се снежинките в небето,
увлечени във празнична игра.
Прегръщат се Земята и Небето!
Ликува цялата страна!

Щастливи са горящите очички
и малките разтупани сърца.
Стоим и ний пред коледни елхички.
Празнуваме  сега, като деца!

Празнуват днес и батковци, и каки,
а също всички майки и бащи,
поели въздуха си след атаки
 и носили света  ни на плещи!

Разнася се край нас дъха на вино.
От разни тостове сега гъмжи света...
О, днес е Коледа, във нашата  родина
и всеки гдеда да я почете!

Днес даже Световете си намигат.
Възкръсват ярко нашите мечти.
Послания от Космоса пристигат
и радостта в очите ни искри!

След песните ни, тостове се вдигат!
Забравени са тежките дела.
И наште призиви за щастие пристигат,
и скътаната във душата  ни мечта!

Сега ликува цялата планета,
опасана с цветя и светлини!
О, Дядо Коледа дойде при нас с ракета,
дано при нас той да се настани!

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??