7.04.2005 г., 12:22 ч.

Новото "Ние" 

  Поезия
999 0 2

Новото "Ние"

Вятърът се носи със мълвата,
огънят вирее със шума.
Празното запълваме с тревата,
пазим крепостта си във града.
Защо умират в нас децата?
Защо пробуждаме греха?
Къде загубихме съдбата?
Защо препускаме в студа?
Нима останали сме, клети,
победоносци на страха?
Защо сме тъй свеирепи
в обятията на смъртта?
Нима ни няма вече?
Нима умряхме във съня?
Къде сме бе, човече?!
Къде ни е срама?

© В Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Малко променени сме..вярно,но ще оживеем други,по стойностни,ще станем "по-нови".Поздрав за стиха с надежда!
  • Малко критично звучи, но много ми харесва
Предложения
: ??:??