12.12.2018 г., 9:34 ч.

Нужно и ненужно 

  Поезия » Друга
498 6 16

Свикнал на две да дели

неделимото си – живота,

пулсът, на части, дроби

всяка пауза, всяка нота.

 

Формата оковава страстта,

точно тук, в концертната зала

за представата, че е Тя,

лично Ваша, по Вашему - бяла.

 

Оркестрантите знаят кога

ще избухне извън всяка кожа,

(та нали репетират мига,

да не би автора да изложат)

онзи катарзис, в сълза…

 

Кърпичка? Откъде?!

Могат любов да предложат.

© Лина - Светлана Караколева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??