7.11.2021 г., 23:20 ч.

Някой да се провикне 

  Поезия
443 3 4

Възможно ли е, не е ли –

все някой го е предрекъл:

в една случайна неделя

ще свършат всички пътеки.

Ще лумнат бродещи сенки,

почти безпаметно живи

и тъмното ще засвети,

преди да почне да жили

и да затули душите

с три ката черна поквара.

Да легне мъртва вълната

върху брега си удавена.

Някой да се провикне

с всички гърла човешки –

колкото дъх да поникне

сред страховете тежки.

Колкото бяла искрица

от мъртва жарава да литне –

мъничка като птица,

светеща като молитва.

© Христина Мачикян Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??