19.10.2023 г., 5:52 ч.

Някой ден 

  Поезия » Гражданска
146 0 0

Някой ден

Със себе си какво ще отнеса
когато си отида някой ден?
Изстрадано сърце ще понеса
и някой стих останал вътре в мен!

Душата като птица ще лети
нагоре, все нагоре към безкрая!
Но болката в сърцето ще стои
и ще е бъде с мен дори на края!

Далеч ще бъдат моите мечти!
Желания, копнежи съкровени!
Далеч ще бъдат критите сълзи
в очите от живота уморени!

Ще бъдем само аз и моят стих,
и римите които не написах!
Чувствата които дълго крих,
куплетите които не записах!

От тук на татък само мрак и кал,
и тишина и тъмнина безкрайна!
Едва ли някому ще му е жал?
А колко ли ще теглят и по „ майна“!

Но ще са прави, толкова от мен!
Обикновен драскач на тъпи рими!
Мислете си за утрешния ден,
минутите летят неуловими!

Животът пълноводна е река
в която лесно ти ще се удавиш!
На края пак очаква те смъртта 
с която ти не можеш да се справиш!

От мен това, а другото от вас!
Не съжалявайте, бъдете здрави!
За всекиго ще им сетен час!
А другото съдбата ще направи!

18.10.2023 г.

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??