2.01.2007 г., 13:29 ч.

Някой ден... 

  Поезия
643 0 11

Някой ден...

Когато се стъмни и дойде нощ,
ще ме потърси вятър в клоните,
ще пее песен, като влюбен кос
със пролетната песен на капчуците!
Той няма да целува моите длани,
търсили далечни брегове,
и няма да тънцува във косите ми,
заплетени от ветренните му ръце!
Ще ме повика със плача си бурята!
Ще ме изплачат есенните дъждове!
Детето ми ще плаче, но ще израсне!
Съпругът ми, с тъга ще промълви:
-Довечера елате, че е тъжно!
След мен, косите ми ще търси,
но няма никога да го посипят!
А аз ще бъда там...и пак със него.
--.08.2006.г.

© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??