14.08.2012 г., 10:12 ч.

Няколко стъпки от себе си... 

  Поезия
822 1 24

                                                                              ... Schindler's List...

 

 

Почти толкова, колкото тръгване,
а жигосано с надпис – „Прието!”

и е няколко стъпки от себе си…

(сякаш нищо не му е отнето…)

 

… почти толкова, колкото камък е –

да заседне право в гърдите

после няма да има обричане,

нито помен от вятър в косите…

 

… после само дъждът ще посипва

онзи изгрев, заглъхнал по пръстите…

и ще помни защо е обичал,

и ще помни следите по устните…

 

и когато разпръсва на двора

белоснежни дихания зимата,

ще се влюбва отново на воля

и ще праща усмивки… за Никъде…

 

 

Почти толкова, колкото тръгване,

и съвсем като обич ме свива,

а е няколко кръпки в сърцето ми... 

да нашепва, че още съм жива…

 

 

 

 

 

  

 

 




© Бехрин Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??