11.10.2007 г., 11:25 ч.

Няколко вчесани мисли 

  Поезия
725 0 22
                        *

Ако искаш да носиш утеха и радост,
в днешния труден, безрадостен бит,
по-добре дай трошица на гладен,
отколкото цяла погача на сит.

                          *

И аз като други, изпатили
от човеколюбието - наивното,
считам ви свои приятели -
до доказване на противното.

                            *

Спри! Почакай, Човеко безгрижен!
Помисли си! Дали си наясно
къде свършва любовта към ближния
и започва човекоядството?!

                            *

Тя - Завистта е демон зъл.
Дори да спиш, ще те намери.
Ще си я влачиш като дълг.
До всеки Моцарт - Салиери.

                             *

Не плюй по падналия, а ръка му дай.
Живеем в Ада. Често някой пада.
Присъди не раздавай със наслада,
защото няма ангели без Рай.

                               *

Има нещо нечестиво
в тези погледи лъстиви,
с които ближният ми иска
не мен, а втората ми ризка.

© Валентина Шейтанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??