9.11.2019 г., 21:45 ч.

Някъде 

  Поезия » Гражданска
663 1 3

Къде някой плаща, къде с вересия,
Превърнал на кръчма небесния свод
Въздиша и пуши, и пие ракия
Един непонятен, почти бивш народ.

 

Захвърлил сам себе си в тясна килия,
Сам тръгнал да търси в дълбокото брод,
Загася огнища и в бясна кушия,
Предлага на другаде своя живот.

 

И чака водач, свобода на тепсия.
Обесен, продаден, оставен в залог,
Народе, повярвай ти сам си месия,
Ти сам си избран и си близо до Бог.

 

Ти сам си велик, не народ – чудесия
С любов оцеляла и жива, и тук.
В забрава ще мине и тази магия
на лошите песни, на тъмния звук.

 

Стани, изправи се над тази стихия.
Светът е небе и море, и цветя.
И някъде да се усмихва Мария
така като може единствено Тя.

© Бисер Бойчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??