22.05.2008 г., 23:31 ч.

Няма да дойде! 

  Поезия » Любовна
1021 0 4
Няма да дойде!


Като сянка на фара самотна остани
на пустия бряг, с вълните да споделиш,
че твоят принц желан, с кехлибарени очи,
е намерил друг бряг и няма да го видиш.

Срещнал своята фея, красива и добра,
с нежност в душата е била богата тя,
в робството на обичта й открил свобода,
а вино си отпивал от нейната обувка.

На изгрев го събуждала с листа от жасмини
и му давала да отпие от нектара на гърдите.
На залез го приспивала с песните вълшебни
и го завивала нежно с плитки от косите.

Напразно бродиш ти наляво и надясно,
че корабът очакван няма да пристигне.
Щастливец е принцът на новото си място
и друга, освен нея, няма той да зърне.

© Абдулрахман Акра Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??