25.01.2009 г., 22:29 ч.

Няма да поискам да останеш 

  Поезия » Любовна
1413 0 14

Няма да поискам да останеш!

И, повярвай, липсва ми желание -

с думи любовта ни да нахраня,

да я задържа със оправдания!

 

Дълго си играхме на доверие -

някъде по пътя се разминахме...

Дните си превърнахме в истерия,

в спомен от това, което имахме...

 

Със лъжи погребахме пожарите,

във които дишаха сърцата ни -

въглените в тях дори не пареха!

В близостта не тръпнеха телата ни...

 

Жалко е да скриваме вините си

за студа в докоснатите длани,

да обиждаме с трохи душите си...

Няма да поискам да останеш!

© Мариела Челебиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??