13.03.2013 г., 22:22 ч.  

Няма грешна любов 

  Поезия » Любовна
1134 1 1

Няма грешна любов - има непожелана;

има тази, която от страх се е скрила, 

като рима, но смислово неиздържана,

като мисъл, която не се е родила.

 

Няма грешна любов - има гръм в тишината, 

като нещо в средата на нищото -

със очи на дете, със прогноза за лято, 

с топлината на пламък в огнището.

 

Дай ми тази любов, дето в пазвата стискаш -

ще я купя, каква е цената?

Твърде скъпа? Не можеш? Не трябва?

Не искаш...

Няма евтин мехлем за душата.

 

Имам много любов, исках с теб да се случи,

а ти бил си "над тези неща"...

Няма грешна любов, някой ден ще научиш -

има време, но то е Сега!

© Елица Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Уаааууу... това ми хареса! Много!
Предложения
: ??:??