27.01.2014 г., 19:21 ч.  

Няма и как... 

  Поезия » Друга
674 1 5

И какво от това, че си толкова хубава,
щом в дъжда ме остави пиян?
Разтопиха се капките в локвите глупаво,
и вечерях сълзи. С диагнозата: – „Сам”!

Не променям дори и парченце от себе си –
не разбирай такива неща,
като нова кола или маркови дрехи!
Не разменям душа за душа.

Аз съм горд и макар че това ти е смешно,
няма как да се правя на друг,
само питам защо ти, от хиляди грешни,
точно мен ме избра за съпруг.

Този дъжд се ядоса, обиден и нервен,
и превърна се в истински сняг,
но и той нищо в мене сега не променя.
Невъзможно е! Няма и как...

© Ивайло Цанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??