Понятието няма стойност.
Себесклонна непристойност.
Няма ревност.
Няма изневяра,
за обстойност,
дето няма вяра.
Древността е оправданието.
Хлеботичност е незнанието.
Мислите се втурват хаотично
неприлично
с думите,
които търкат токовете
на биотоковете.
Гневността е проклятие.
Мисълта е разпятие.
Докосването от Бога
става, ако не си йога
в тотална изнемога.
Аз мога
да разпъвам
кръста си
на няколко позиции,
безмислености и безжиции.
Да гинат непогинности...
померностни повинности.
Аз си чакам мечтите.
Те ще дойдат и трите -
Любовта,
очарованието
на риданието
и бохемията на създанието.
Заради незнанието.
© Румен Марков Всички права запазени