6.05.2018 г., 15:08 ч.

* * * 

  Поезия » Любовна
317 0 0

Ти отвори портите на Ада

и душата жадно ми изпи!

Бе красива и безсрамно млада

с огнени, маслинени очи!

 

Адът беше моята награда

за това, че те обичах аз.

Истински те любех, без пощада,

и те исках всеки миг и час!

 

Нощем те откривах в тъмнината

във небето сред безброй звезди!

Денем те очаквах в светлината

и откривах твоите следи.

 

Пътят ми изгуби се в безкрая

някъде напред във вечността!

На къде да тръгна сам не зная!

Раят е загубена мечта!

 

Кръстопът без знаци за посока

е животът ни на този свят!

Пропаст черна, страшна и дълбока

се върти в безкраен кръговрат!

 

Няма милост! Празна е душата

Адът е последна спирка, знам!

Тук е забранена суетата!

Няма злоба, завист! И си сам!

 

05.05.2018г.

 

 

 

 

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??