17.09.2024 г., 11:46 ч.

Нюанси 

  Поезия » Гражданска
63 0 0

В септември, дойде ли ден шести,

започват разни патриоти

във Фейса да ни учат вещо

„на ползу роду“ да работим:

 

– Съединим ли се, в момента

ще цъфне нашата държава.

Девизът върху Парламента,

с три думички това ни казва.

 

Туй слушам и от Президента,

от политици, политички,

докато празника ни честват.                                 

А после пак делят се всички.

 

Съединение, обаче,

понятие е механично.

Обединение пък значи

съюз – това е по-различно.

 

Така например винт и гайка

резбата ги съединява.

Детето с неговата майка

ги обичта обединява.

 

Съединение отдавна

събра две области в държава.

Около цел национална

обединяване ни трябва.

© Димитър Дунеловски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??