В септември, дойде ли ден шести,
започват разни патриоти
във Фейса да ни учат вещо
„на ползу роду“ да работим:
– Съединим ли се, в момента
ще цъфне нашата държава.
Девизът върху Парламента,
с три думички това ни казва.
Туй слушам и от Президента,
от политици, политички,
докато празника ни честват.
А после пак делят се всички.
Съединение, обаче,
понятие е механично.
Обединение пък значи
съюз – това е по-различно.
Така например винт и гайка
резбата ги съединява.
Детето с неговата майка
ги обичта обединява.
Съединение отдавна
събра две области в държава.
Около цел национална
обединяване ни трябва.
© Димитър Дунеловски All rights reserved.