Поряза облачния небосвод
засенчил слънчевите двери
на древния ми неспокоен, тих живот.
Развълнувано беляза...
заслепи мрака... отсече и отряза...
Вглъбено в себе си,
синьото надраскано...
Превъплъти се в основен цвят...
Прошепна...
– О! Нима залезът те смущава?
© Екатерина Глухова Всички права запазени