5.02.2014 г., 23:13 ч.

О, писна ни! 

  Поезия » Гражданска
478 0 0

 

 

Червено знаме с сърп и чук,

червено знаме с полумесец

отново се развяват тук

и пеят упокойна песен!

 

О, писна ни от знамена -

червени, сини и зелени!

Те носят в нашата страна

дух на дележ и на измени!

 

А самозвани идиоти

усърдно трудят се навред!

Те усвояват власт и квоти

и гибелен насаждат ред!

 

Надежда всяка оставете

и волен-вятър не е цвете!

Соколът ръфа жива плът

и тъй обрича ни на смърт!

 

И бисери и менти действат -

нахлупват ни изтъркан фес!

Родината на кръст разпъват -

продават я в свой интерес!

 

Защо умряха Ботев, Левски,

защо загина Стамболов!?

Защо прищявките глупешки

на нашия елит суров

 

отправят ни към робство ново -

под полумесеца жесток,

та тъй да бъдеме отново

обречени, за дълъг срок!

 

Стани, стани, о, лъв балкански,

и това робство отхвърли!

Предателите ни душмански

със мощен удар повали!

 

Тръгни към бъдещето смело -

със гордо вдигната глава

и на народа си начело

на Господ изпълни зова!

 

05.02.2014 г. 

© Петър Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??