17.02.2023 г., 12:19 ч.

Обещай ми 

  Поезия » Любовна, Бели стихове, Свободен стих, Друга
304 1 0

Обещай ми, че ще се върнеш с вятъра...
някога с топлия полъх на летния ден.
Обещай ми! 
Аз ще те чаткам тук, в плен, както ме остави в онзи ден – 
с мечти, с блясъка в моите очи, с любовта и чистотата на дете.
Ще те чакам на прага – точно тук.
Точно там, в бъдещото време... ден и нощ ще останеш в мен,
с мен в мисли и мечти. 
В бленувани дни, в горещите ми сълзи и широки усмивки.
С мен до онзи очакван ден на твоя праг – ден на надежда.
Ден с летен, топъл полъх.
Ден – очаквана мечта.
Ден – съдба.
Ден за края на една самота.
Аз ще те чакам да се върнеш с вятъра, ще чакам твоето "да".
Вярвам в любовта.
Обещай ми да върнеш моята душа... обещай да се върнеш някога! 

12.05.2018г.

© Цветомира Тошева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??